Kroatië vs Spanje voorspelling, Nations League 2023

Kroatië speelt in de finale van de Nations League tegen Spanje. Hoewel beide halve finales enorm spannend waren, wisten de ploegen deze uiteindelijk door te komen. Ondanks dat Land X de grote favoriet is, zal het zeker geen eenvoudige opgave worden om uiteindelijk de titel in de Nations League te pakken.

In deze gids gaan we kijken naar een Kroatië vs. Spanje voorspelling, waarbij we alvast een aantal aanbevelingen kunnen verklappen:

 1. 1X2: Winst van Kroatië (quotering 3.75)
 2. Beide teams scoren – Nee (quotering 1.90)
 3. Minder dan 2.5 doelpunten (quotering 1.80)

Bookmakers voorspellen de kans dat 🇪🇸 Spanje wint van Kroatië op ongeveer 47,2%, terwijl een overwinning van 🇭🇷 Kroatië wordt geschat op 25,1%. Er is ook een kans van 27,7% dat de wedstrijd in een gelijkspel eindigt.

Wil je nou meer informatie over onze beste Kroatië vs. Spanje voetbal 2023 voorspellingen, lees dan snel verder! Hier vertellen we je namelijk alles over de wedstrijd, met onder meer de vorm van beide ploegen, spelers om in de gaten te houden en de meest recente statistieken!

Odds voor de Kroatië – Spanje wedstrijd op 18.06.2023

Om een goede voorspelling Kroatië – Spanje te kunnen doen, zijn er verschillende aspecten die een rol spelen. Een van deze aspecten heeft betrekking op de quoteringen die de bookmakers aanbieden. Hier kun je namelijk al uit afleiden welk land de favoriet is en wat de bookmakers van de wedstrijd verwachten. De bookmakers baseren deze quoteringen op enorm veel data, waardoor we deze quoteringen ook al aardig betrouwbaar kunnen bestempelen.

Laten we hieronder eens kijken naar de Spanje vs Kroatië voetbal 2023 voorspellingen voor de halve finale in de Nations League.

WedtypeKroatiëGelijkspelSpanje
1X23.753.402.00
Dubbele kans🇭🇷 Kroatië of gelijkspel: 1.80🇭🇷 Kroatië of 🇪🇸 Spanje: 1.25🇪🇸 Spanje of gelijkspel: 1.30
Draw no Bet2.751.40
Beide teams scorenJa: 1.80Nee: 1.90
Over/Under DoelpuntenMeer dan 2.5: 2.00Minder dan 2.5: 1.80

Wedden op Kroatië vs. Spanje bij Bet365 met een bonus van €50 in wedkredieten.

Kroatië vs. Spanje voetbal 2023 voorspellen

Onze voorspelling Kroatië Spanje is dat 🇭🇷 Kroatië uiteindelijk aan het langste eind gaat trekken. Dit zien we niet terug in de voorspellingen die door de bookmakers zijn gedaan. Zij merken Spanje namelijk als favoriet aan en geven de Spanjaarden een stuk lagere quoteringen.

Dit is opvallend, aangezien Kroatië de laatste jaren op verschillende toernooien heeft laten zien goed te presteren. Niet alleen krijgen ze weinig doelpunten tegen, ook zijn ze aanvallend vaak gevaarlijk. Met een zeer sterk middenveld hebben zij ook tegen Nederland laten zien dat ze het elke tegenstander lastig kunnen maken. Wat ons betreft is het dan ook geen uitgemaakte zaak dat Spanje de finale gaat winnen.

Deze ploeg heeft de laatste jaren namelijk veel kwaliteit ingeleverd, zeker doordat grootheden als Iniesta, Xavi en Busquets gestopt zijn bij het Spaanse elftal. De laatste jaren zijn zij dus vooral bezig geweest met de wederopbouw van het elftal. Ondanks de lagere quoteringen is de kans aanwezig dat Kroatië uiteindelijk de overwinning gaat pakken.

Spanje Kroatië voorspellingen 2023

Voorspelling Kroatië vs Spanje

Het is belangrijk om tijdig je Kroatië vs. Spanjevoorspelling te doen, aangezien de wedstrijd binnenkort al plaatsvindt. Deze wordt namelijk gespeeld op 18 juni 2023 om 20.45 in de Kuip in 🇳🇱 Nederland. In dit stadion van Feyenoord hangt altijd een zeer goede sfeer, wat ook verwacht wordt wanneer de supporters van beide landen hier hun team naar de overwinning proberen te schreeuwen. Vooral de Kroaten hebben in de wedstrijd tegen Nederland al laten zien voor voldoende sfeer te kunnen zorgen.

Voorspelling Kroatië vs. Spanje 2023 – 1×2 weddenschap

Om te beginnen gaan we kijken naar de meest waarschijnlijke winnaar voor de wedstrijd. Als we kijken naar de huidige stand op de wereldranglijst, dan staat Kroatië net wat hoger op de ranglijst. Dit komt natuurlijk door de goede resultaten tijdens de Nations League en het afgelopen wereldkampioenschap. Zij zijn daarom ook de favoriet tegen Spanje.

Daarnaast heeft Kroatië in de belangrijke wedstrijden in de afgelopen jaren laten zien enorm goed te presteren. Dit zien we bijvoorbeeld ook tijdens de halve finale van de Nations League tegen Nederland, de troostfinale op het WK voetbal van 2022 en het WK voetbal van 2018. Op vrijwel alle grote toernooien van de laatste jaren wist Kroatië ver te komen en waren zij een geduchte tegenstander voor grote voetballanden.

Ondanks dat Kroatië haar eerste wedstrijd in de Nations League verloor, wisten zij meer punten te verzamelen in de gespeelde wedstrijden. Spanje haalde in de groepsfase namelijk 11 punten, terwijl Kroatië groepswinnaar werd in een groep met onder meer Frankrijk en Denemarken. Dit maakt dat 🇭🇷 Kroatië de favoriet is en wat ons betreft ook de belangrijkste kandidaat is om de Nations League dit jaar te winnen.

Kroatië vs. Spanje voorspelling doelpuntenmakers

Op het gebied van de doelpuntenmakers zien we dat beide landen weinig voor elkaar onder doen, zowel qua doelpunten voor als qua doelpunten tegen. Zowel Kroatië als Spanje wisten in de groepsfase van de Nations League namelijk 8 doelpunten te maken. Bij 🇭🇷 Kroatië zien we dat vooral een select aantal spelers gemakkelijk het net vinden, namelijk:

 • Luka Modric
 • Mateo Kovacic
 • Andrej Kramaric

Kijken we echter naar 🇪🇸 Spanje, dan zijn er veel meer spelers die een doelpunt kunnen maken. Bij hen zien we dat het elftal goed op elkaar is ingespeeld en zelfs de verdedigers regelmatig een doelpunt meepikken. De belangrijkste gegadigden om een doelpunt te maken in deze wedstrijd voor Spanje zijn:

 • Alvaro Morata
 • Marco Asensio
 • Ansu Fati
 • Joselu

Voorspelling Kroatië – Spanje correcte score

Ondanks dat er in beide halve finales redelijk wat doelpunten zijn gevallen, verwachten we dit in de finale niet. Dit baseren we vooral op de andere finales die in de afgelopen weken gespeeld zijn. Zo werd er gespeeld in de Champions League, Europa League en Conference League. Al deze finales waren spannend, maar er vielen maar weinig doelpunten. Dit verwachten we daarom ook in de finale tussen Kroatië en Spanje.

Daarnaast krijgt Kroatië over het algemeen ook maar weinig doelpunten tegen, mede door de hechte defensie en het goede middenveld. We verwachten daarom een kleine overwinning voor 🇭🇷 Kroatië, waarschijnlijk met 1-0 of 2-1. Vind je dit net wat te veel risico, dan kun je er ook nog voor kiezen om het juiste aantal doelpunten te voorspellen.

We verwachten maar weinig doelpunten en zouden inzetten op geen of één enkel doelpunt in de hele wedstrijd. Dit komt vooral omdat Kroatië een zeer sterke verdediging heeft. Zij hebben op het WK laten zien goed op de nul te kunnen spelen, waardoor we ook verwachten dat Spanje er moeilijk doorheen gaat komen.

Kroatië en Spanje Analyse

Ondanks dat het al even geleden is dat beide ploegen elkaar troffen, zeggen de statistieken altijd veel over de vorm van een ploeg. Om je hier een beter beeld van te geven, hebben we hieronder de statistieken van de laatste 10 wedstrijden voor je op een rij gezet.

Laatste 10 wedstrijden🇭🇷 Kroatië🇪🇸 Spanje
Winst – Gelijk – Verlies4W – 5G – 1V5W – 2G – 3V
Balbezit56,3%72,6%
Doelpunten voor1519
Doelpunten voor per wedstrijd1,51,9
Doelpunten tegen109
Doelpunten tegen per wedstrijd1,00,9
Schoten per wedstrijd12,112,3
Schoten op doel4550
Schoten op doel per wedstrijd4,45,0
TopscorerKramaric (4)Morata (4)
Overtredingen per wedstrijd12,412,1
Gele kaarten per wedstrijd1,51,0
Rode kaarten per wedstrijd00

Op basis van de statistieken van de laatste 10 wedstrijden zien we dat er weinig verschil is tussen beide teams. Kroatië heeft in de laatste wedstrijden minder gewonnen, maar heeft uiteindelijk ook minder verloren. Spanje heeft net wat meer gewonnen, maar verliest ook meer wedstrijden. Hoewel 🇪🇸 Spanje in de laatste wedstrijden meer heeft gescoord, zat hier ook een 7-0 overwinning op Costa Rica bij.

Onze voorspelling Kroatië vs. Spanje is dat er geen rode kaarten gaan vallen en dat Spanje veruit het meeste balbezit gaat hebben. Dit is ook iets wat we in de laatste wedstrijden van Spanje veel gezien hebben. Toch denken we dat Kroatië uiteindelijk gevaarlijker gaat zijn, vooral omdat zij weinig kansen weggeven en uiteindelijk in de counter enorm gevaarlijk zijn.

Tot slot hebben we dan nog het aantal doelpunten per wedstrijd. Tellen we dit bij elkaar op, dan ligt dit boven de 2,5. Toch denken we dat er in totaal minder dan 2,5 doelpunten gaan vallen. Dit komt omdat Kroatië verdedigend sterk is en al heeft laten zien dat zij in finales of belangrijke wedstrijden maar weinig doelpunten tegen krijgen. Dit maakt Kroatië, in tegenstelling tot de verwachtingen van de bookmakers, de favoriet.

Wedden op de finale bij de Nations League

Ondanks dat je bij alle legale bookmakers in Nederland weddenschappen kunt afsluiten, hebben we hieronder een lijstje gemaakt met de beste bookmakers van 2023. Dit hebben we onder meer gebaseerd op het aantal weddenschappen dat zij aanbieden, maar natuurlijk ook de quoteringen die zij hebben. Daaruit is het volgende resultaat gekomen:

Bet365 4.92/5 Bet365 Bonus Code
Welkomstbonus
€50
 • voordelen Hoge quoteringen.
 • voordelen Groot aanbod aan voetbalwedstrijden.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.
Circus 4.76/5 Circus Promotiecode
Welkomstbonus
€250
 • voordelen Marge van 6,09%.
 • voordelen Prima promoties en een gebruiksvriendelijke website.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.

Elk van deze bookmakers biedt een groot aanbod aan weddenschappen aan. Besluit je om bij deze bookmakers te gokken, dan adviseren we om eerst onderstaande lijst door te nemen. Hierin staat namelijk welke bookmakers welke weddenschappen aanbieden. Kies dan ook altijd voor de bookmaker die jouw favoriete weddenschap aanbiedt.

Bet365Circus
Inzetten op wedstrijdenInzetten op wedstrijden
Inzetten op de topscorerInzetten op de Winnaar 
Inzetten op het team dat een ronde bereiktFinaleHalve finaleKwartfinaleInzetten op een team in de top 2
GroepsweddenschappenInzetten op topscorer
Welk team zich kwalificeertInzetten op groepswinnaar
Fase van uitschakelingWinnaar van het toernooi
Eliminatiefase

Hoewel Bet365 misschien niet de meeste weddenschappen aanbiedt, staan zij er wel om bekend enorm goede quoteringen aan te bieden. Dit is dan ook de belangrijkste reden dat we hen als een van de beste bookmakers aanbevelen aan onze gokkers. Wil je juist profiteren van een Odds Boost of zelfs Super Boost, dan zouden we eerder Circus adviseren. Zij bieden regelmatig bonussen en promoties aan voor verschillende wedstrijden. Ook voor de wedstrijd Kroatië – Spanje verwachten we verschillende mooie aanbiedingen.

Wed tips voor de Kroatië tegen Spanje wedstrijd

Bij een Kroatië vs. Spanje voorspelling zijn er allerlei verschillende weddenschappen die je kunt afsluiten. Hieronder hebben we een aantal van de meest gebruikte weddenschappen op een rij gezet, inclusief een voorspelling Kroatië – Spanje. We adviseren daarbij altijd om weddenschappen af te sluiten bij betrouwbare bookmakers in Nederland. Ook bookmakers met een applicatie raden we aan.

1X2 – Kroatië wint

We hebben het hierboven al meerdere malen aangegeven, maar onze voorspelling Kroatië vs. Spanje is dat Kroatië de wedstrijd gaat winnen. Dit komt omdat zij de laatste jaren hebben laten zien goed te presteren in belangrijke wedstrijden. Dit zien we bijvoorbeeld tijdens de laatste twee Wereldkampioenschappen voetbal, maar ook in de Nations League verloopt het tot nu toe erg goed.

We raden daarbij aan om goed te letten op de verschillende bonussen die worden aangeboden door de bookmakers. Hiermee kun je eenvoudig een 50 of zelfs 100x Odds Boost in de wacht slepen. Wil je profiteren van meerdere bonussen tegelijk, dan raden we aan om bij meerdere bookmakers een account aan te maken. Onze aanraders zijn Circus vanwege de bonussen die zij aanbieden.

Over/Under 2.5 doelpunten

Als we kijken naar het aantal doelpunten, dan valt het op dat Kroatië weinig doelpunten maakt, maar ook maar weinig doelpunten tegen krijgt. Kijken we naar de finales van de laatste weken, dan vallen er telkens maar weinig doelpunten. Gezien het feit dat Kroatië er ook nog eens weinig tegen krijgt en ook Spanje niet enorm veel scoort, verwachten we dat er minder dan 2.5 doelpunten gaan vallen.

Andere weddenschappen voor Kroatië Spanje

Naast dat de hierboven genoemde weddenschappen veel gebruikt worden, zijn er nog interessante andere weddenschappen:

 • Draw no Bet: In dit geval zouden we inzetten op Kroatië, aangezien je hiervoor een quotering van 2.62 krijgt én Kroatië heeft laten zien maar moeilijk te verslaan zijn. 
 • Double Chance: Wil je dubbele kans inzetten, dan zouden we inzetten op een gelijkspel of Kroatië. Hiervoor krijg je mooie quoteringen en Kroatië wist 9 van de 10 wedstrijden te winnen of gelijk te spelen.
 • Beide teams scoren: We verwachten niet dat beide teams scoren, vooral door de sterke verdediging van Kroatië. 
 • Handicap: Voor het inzetten met een handicap raden we aan om Kroatië een 1-0 voorsprong te geven. Hiervoor krijg je alsnog een quotering van 1.80, terwijl je zelfs bij een gelijkspel je weddenschap wint.

Kroatië vs. Spanje FAQ

De wedstrijd Kroatië vs. Spanje wordt gespeeld op 18 juni 2023 om 20:45 in stadion de Kuip in Nederland. Aangezien het voor beide teams geen thuiswedstrijd is, verwachten we ook niet dat een van beide landen hier veel voordeel uit gaat halen.

Kroatië is de favoriet in de halve finale van de Nations League wedstrijd, ondanks dat je voor Spanje lagere quoteringen krijgt. Kroatië heeft laten zien in de belangrijke wedstrijden erg goed te presteren.

De wedstrijd tussen Kroatië en Spanje kun je kijken op de Nederlandse televisie. Je kijkt de wedstrijd op Nederland 1.

Je kunt in Nederland wedden bij verschillende legale bookmakers. Voor de hoogste quoteringen zouden we adviseren om te wedden bij Bet365. Wil je echter profiteren van bonussen en promoties, dan kun je beter kiezen voor Circus of BetCity.

We verwachten verschillende bonussen bij de wedstrijd tussen Kroatië en Spanje. Vooral Odds Boosts of verhoogde quoteringen zijn populair, maar ook voor nieuwe gokkers sluiten we een welkomstbonus niet uit.

De meest waarschijnlijke doelpuntenmaker bij Kroatië is Kramaric , terwijl aan de zijde van Spanje Morata een grote kans maakt om een doelpunt te maken. Dit blijkt uit de laatste 10 wedstrijden van beide landen.

Wat is je leeftijd?
Toon mij relevante advertenties van legale goksites.
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.