Polen – Nederland Voorspelling

Op de voorlaatste speeldag neemt Nederland het op tegen Polen. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het Nationaal Stadion van Warschau op 22 september 2022 om 20:45 Nederlandse tijd. In de eerste wedstrijd moesten beide ploegen de punten delen, aangezien de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Voor Polen is het de laatste kans om kans te maken op de groepswinst. Hiervoor moeten zij wel beide groepswedstrijden nog winnen, terwijl zowel Nederland als België punten moeten laten liggen in groep 4 van de A-League. Een overwinning is voor Polen echter wel gewenst. Verliezen zij namelijk de laatste wedstrijd van Wales, dan hebben zij alsnog de kans om te degraderen naar de B-League. Kortom, een belangrijke wedstrijd waar veel op het spel staat! 

Polen vs Nederland voetbal Quoteringen in Nations League

Nederland vs Polen voorspellingen 2022

Zoals gezegd staan Polen en Nederland op de vijfde speeldag tegenover elkaar in het Nationale Stadion van Warschau. Ook op deze wedstrijd kun je natuurlijk verschillende weddenschappen afsluiten.

WedtypeNederland 🇳🇱GelijkspelPolen 🇵🇱
1X22.00Niet beschikbaar3.50
Dubbele kansNederland of gelijkspel: 1.28Nederland of Polen: 1.28Polen of gelijkspel: 1.72
Draw no Bet1.442.62
Beide teams scorenJa: 1.72Nee: 2.00
Over/Under DoelpuntenMeer dan 2.5: 1.90Minder dan 2.5: 1.90
Bijgewerkt op 21.09.2022

Nederland wordt bij de bookmakers als de grote favoriet beschouwd voor deze wedstrijd. Dit is in lijn met de verwachtingen in de poule, aangezien Nederland ook hier als de grote favoriet wordt gezien. Dit komt door de huidige voorsprong van drie punten op België én het feit dat Nederland haar eerste wedstrijd van België overtuigend wist te winnen. Op basis van de huidige stand kunnen we een Polen Nederland voorspelling beter onderbouwen. 

Zoals je ziet ontbreekt Wales in dit overzicht. Voor hen is het momenteel niet meer mogelijk om de eerste plek in de poule te behalen, aangezien zij pas één punt wisten te bemachtigen. Laten we op basis van de gespeelde wedstrijden eens kijken of we een goede Polen Nederland voorspelling kunnen doen.

Voorspelling Polen Nederland voetbal 2022

Onze voorspelling Polen – Nederland is dat Nederland de wedstrijd op 22 september 2022 gaat winnen. Hiervoor hebben we een aantal verschillende redenen. Allereerst komt dit door het verschil in kwaliteit van beide teams. Kijken we naar het Poolse nationale elftal, dan valt hier vooral de naam van Robert Lewandowski op. Voor Nederland geldt dat zij toppers als van Dijk, de Jong en Depay in de gelederen hebben. Een Polen Nederland voorspelling valt daarom al snel in het voordeel van de Nederlandse ploeg uit. 

Daarnaast kan Nederland vertrouwen putten uit de tweede helft van de vorige wedstrijd. Hier kwam Polen namelijk op een 0-2 voorsprong, maar in een tijdsbestek van 3 minuten wiste Nederland de score om te buigen. Daarnaast creëerde Nederland in die wedstrijd legio kansen, maar wisten zij maar weinig van deze kansen te benutten. 

Gelukkig kan Nederland vertrouwen putten uit de eerdere onderlinge ontmoetingen met Polen. De ploegen stonden al 17 keer eerder tegenover elkaar, waarbij Nederland maar liefst 8 keer aan het langste eind trok. In slechts drie van de gevallen wist Polen de wedstrijd te winnen.

DatumScoren
11.06.2022🇳🇱 Nederland 2-2 🇵🇱 Polen
18.11.2020Polen 🇵🇱 1-2 🇳🇱 Nederland
04.09.2020Nederland 🇳🇱 1-0 🇵🇱 Polen
Nederland – Polen winnaars laatste jaren

Nederland Polen voetbal 2022 – Voorspelling & Analyse

Ondanks dat de eerste wedstrijd in de poule in een 2-2 gelijkspel eindigde, zien we genoeg mogelijkheden voor het Nederlands elftal om er met de overwinning vandoor te gaan. Dit komt vooral door het grote veldoverwicht dat Nederland in de eerste wedstrijd had. Door twee uitbraken van de Polen wisten zij twee doelpunten te maken. Knap, aangezien zij maar twee keer op doel wisten te schieten. 

Toch zien we dat Nederland maar liefst 68% balbezet had en vaker op doel wist te schieten. Het lijkt er daarom sterk op dat dit twee belangrijke aanknopingspunten zijn waarop het Nederlands elftal verder kan bouwen. Mits zij de uitbraken van de Polen weten in de dammen, lijkt een voorspelling Polen Nederland in het voordeel van de Nederlanders uit te pakken. 

Bij een Polen Nederland voorspelling mogen natuurlijk de statistieken van de laatste wedstrijden niet ontbreken. Hieronder hebben we daarom de statistieken van de laatste 10 wedstrijden op een rij gezet.

StatistiekenNederland 🇳🇱Polen 🇵🇱
Laatste 10 wedstrijden7W – 3G – 0V5W – 2G – 3V
Laatste 10 wedstrijden – doelpunten2719
Laatste 10 wedstrijden – tegendoelpunten1114
EK 2021: Gespeelde wedstrijden43
EK 2021: Gescoorde doelpunten84
EK 2021: Tegendoelpunten46
EK 2021: Gemiddeld % balbezit55.0%49.3%
EK 2021: Aantal gele kaarten37
EK 2021: Aantal rode kaarten11
EK 2021: Totaal schoten per wedstrijd1313.3
EK 2021: Schoten op doel per wedstrijd4.53.7

Ook de bovenstaande statistieken ondersteunen de favorietenrol van Nederland tijdens deze wedstrijd. Nederland weet vaker te scoren én krijgt een stuk minder doelpunten tegen. In combinatie met het grote verschil in kwaliteit is een voorspelling Polen Nederland toch vooral in het voordeel van Nederland.

Aanbevolen weddenschappen voorspelling Polen vs Nederland

Kijken we naar de hierboven genoemde statistieken, dan hebben we direct een aantal aanbevolen weddenschappen die je kunt hanteren. Laten we eens door deze verschillende weddenschappen lopen, waarbij we beginnen met de weddenschap waar je het meeste risico neemt. Dat is namelijk het voorspellen van de correcte score.

Correcte Score weddenschap

Dit is veruit de moeilijkste weddenschap van allemaal, omdat de score door allerlei factoren beïnvloedt kan worden. Aangezien er veel risico bij komt kijken, raden we deze ook niet direct aan beginnende gokkers aan.

Handicap

Weddenschappen met een handicap worden juist veel gebruikt om de quoteringen te verhogen of juist te verlagen. Door een van de teams een fictieve voorsprong of achterstand te geven, kunnen de quoteringen verlaagd of juist verhoogd worden.

1X2 weddenschap

Natuurlijk mag het meest voorkomende weddenschap van allemaal niet ontbreken. Met een 1X2 weddenschap voorspel je natuurlijk de uitslag van een wedstrijd. Het is vergelijkbaar met een correcte score weddenschap, maar bij deze hoef je de uitslag niet juist te hebben.

Winst Nederland: Niet beschikbaar
Gelijkspel: Niet beschikbaar
Winst Polen: Niet beschikbaar

Andere weddenschappen

Andere weddenschappen die je nog kunt gebruiken, zijn mede afhankelijk van de mate van risico die je wilt nemen. Zo heb je ook nog:

 • Draw no Bet: Wil je je geld terug ontvangen als de wedstrijd in een gelijkspel eindigt, dan is dit de weddenschap waar je voor moet gaan. 
 • Double Chance: Je hebt de mogelijkheden om twee uitslagen te voorspellen.
 • Over/Under weddenschap: Dit type weddenschap wordt vaak gebruikt bij doelpunten. Je voorspelt daarbij hoeveel doelpunten er gemaakt gaan worden.
 • Beide ploegen scoren: En een laatste weddenschap dat we absoluut zouden aanraden is de Nederland Polen voorspelling 2022 dat beide ploegen gaan scoren. Kijken we namelijk naar de laatste 10 wedstrijden, dan scoren de ploegen erg vaak, maar krijgen ze ook vrijwel elke wedstrijd wel een doelpunt tegen. Dit maakt de weddenschap ook zo interessant en zeker een aanrader!

Nederland in Nations League 2022

In groep 4 van de A-League bezet Nederland momenteel een verdiende eerste plek. Op het gelijkspel in de tweede wedstrijd tegen Polen na, wist de ploeg alles te winnen. Dit maakt het ook de grote favoriet om er met een overwinning in de poule vandoor te gaan. Toch lijkt Polen hier een stokje voor te willen steken. 

Ook voor hen staat er namelijk nog voldoende op het spel. Verliest Polen namelijk de komende twee wedstrijden, dan kan het zomaar zijn dat zij degraderen naar de B-League. Nederland kan juist een belangrijke stap zitten richting groepswinst en dus de halve finale van de Nations League in de A-League. In dat geval moeten zij in een onderlinge strijd nog afrekenen met België, terwijl Polen bij een verliespartij in een onderling duel met Wales uit moet gaan maken wie er degradeert. 

Kijken we naar de quoteringen van de bookmakers, dan is Nederland momenteel de grote favoriet om er met de groepswinst vandoor te gaan. Dit komt omdat zij alles in eigen hand hebben. Zij spelen eerst tegen nummer drie Polen en vervolgens tegen nummer twee België. Laten we eens kijken welke quoteringen de bookmakers hebben voor een groepswinst van Nederland, België en Polen:

 • 🇳🇱  Nederland: 1.23
 • 🇧🇪  België: 3.15
 • 🇵🇱  Polen: 200.00

Met de reeds gespeelde wedstrijden in de poule is het een stuk gemakkelijker om een voorspelling Polen – Nederland te doen. Niet alleen is de verwachting dat Nederland er met de groepswinst vandoor gaat, ook verwachten we dat zij de overwinning gaan pakken in het onderlingen duel. 

Wedden op Nederland Polen 2022

Het is bij verschillende bookmakers in Nederland mogelijk om in te zetten op de wedstrijden Polen tegen Nederland. Hieronder hebben we een aantal van deze bookmakers voor je op een rij gezet, waarbij we tevens de unieke punten van deze bookmakers hebben opgesomd. Zo kun je weddenschappen afsluiten bij bookmakers die bij jou passen!

bet365 4.90/5 Bet365 bonus code

tot €100
 • voordelen Breed aanbod aan sportweddenschappen, waaronder ook wedden op voetbal.
 • voordelen Ver van tevoren mogelijk om weddenschappen op wedstrijden af te sluiten.
 • voordelen Veel verschillende type weddenschappen beschikbaar.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.
Circus 4.85/5 Circus Promotiecode
Welkomstbonus
€250
 • voordelen Weddenschappen op winnaars.
 • voordelen Mooie welkomstbonus om gebruik van te maken.
24+.Gokken kan verslavend zijn, speel verantwoord.
Bet365BetCityTOTO
Inzetten op de groepswinnaarInzetten op wedstrijdenInzetten op groepswinnaar
Inzetten op individuele groepswedstrijdenInzetten op individuele wedstrijden
Inzetten op winnaar in het toernooiInzetten op toernooiwinnaar
Resultaat na eerste 10 minutenInzetten op helft met meeste doelpunten

Profiteer van speciale promoties

Het is erg verleidelijk om als Nederlander ook op Nederland in te zetten telkens zulke wedstrijden. We willen daarbij wel benadrukken dat je hier met een Oranje bril kunt wedden, waardoor je misschien niet helemaal objectief bent. Het kan daarom de moeite waard zijn om te profiteren van de zogenaamde Odds Boosts, waarbij de quoteringen van een weddenschap tijdelijk verhoogd worden.

BetCity is een van de online bookmakers die erom bekend staan deze Odds Bosts aan te bieden voor zowel nieuwe als bestaande spelers. Het is daarom de moeite waar om verschillende bookmakers af te zoeken naar speciale promoties. Deze worden vaak een aantal dagen voor de wedstrijd door de Nederlandse bookmakers bekend gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is je leeftijd?
Ik wil bonussen, aanbiedingen, en gokcontent weergeven
Instellingen worden opgeslagen in overeenstemming met het cookiebeleid.